Pàgines

La Biblioteca: laboratori de creació

A la Biblioteca del Príncep amb freqüència es combina la cultura del saber amb la del fer; junt amb la lectura i les tasques acadèmiques més reglades, es desenvolupen pràctiques creatives compartides.
La proposta de l’alumnat de Cultura Audiovisual sobre publicitat no sexista (¿Qué marca el valor?) ha estat seleccionada per l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació per ser desenvolupada, gravada i emesa per TV3. L’objectiu és «contribuir a desenvolupar l’esperit crític dels i les joves en relació amb els rols estereotipats de gènere presents en la publicitat, tot incentivant-ne la seva creativitat i la implicació en la construcció de noves pràctiques comunicatives que treballin positivament la diferència sexual.»
L’inici del projecte (RE)Imagina’t ha estat una oportunitat per activar la dimensió social de l’espai biblioteca, com a generador de dinàmiques d’aprenentatge, producció col·laborativa, creació i acció social.
El dilluns a la tarda, després de les classes, de forma voluntària seuen a la taula de diàleg joves del centre de primer de batxillerat (Andrea Algarra, María Laura Arnez, Ignacio Campos, Adrielle Lopes, Verónica Oña) que dissenyen la realització d’un espot publicitari sobre la taxa rosa, amb el suport tècnic de tres alumnes de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de Blanquerna (Marta Forner, Mariona Ollé, Jorge Ratia).  Proposen, parlen, opinen, creen...
   

I la dimensió social de la biblioteca-àgora es veu reflectida en aquest intercanvi d’idees, què fomenta l’esperit crític i democràtic. 

L’ecosistema funciona, estimula la creativitat i la cohesió!