Pàgines

Viquilletra: una manera diferent de treballar la lectura



    

Aquest vídeo ha estat creat a partir de la lectura  L'home que plantava arbres de Jean Giono.

També podeu veure altres exemples d'activitats dels grups d'alumnes en aquest enllaç

Es tracta de la segona tasca que, un dels grups de l'aula de 3rK,  ja ha presentat al projecte col·laboratiu  Viquilletra de la UOC .

Aquest espai wiki serveix per compartir lectures d'estudiants de centres educatius diversos de forma imaginativa .  És una forma d'animar els joves perquè pensin maneres diferents d'interpretar una lectura i presentar-la davant altres persones.

El projecte consta de tres fases: 

a) Presentació del grup d'alumnes, que es pot fer en el format que vulguin: àudio, vídeo, imatge i text, o bé una combinació dels anteriors.

b) Després de llegir el llibre , han d'optar entre diferents propostes: fer una entrevista a un dels personatges de l'obra, redactar una carta a un personatge, escriure una altra versió de la història ,crear una presentació visual i auditiva amb imatges que evoquin un personatge o algun tema que s'hi relacioni, representar escènicament l'obra o bé inventar-se un anunci publicitari entorn el tema de què tracta el llibre.

c) Finalment, han de selecccionar algun treball ja penjat i elaborat durant aquest curs d'un altre centre educatiu, d'uns altres companys i fer-ne una crítica. 

En definitiva, una altra forma de practicar la llengua i de llegir a l'aula.

                                  Departament de llengua catalana, USEE i biblioteca de l'INS Príncep de Girona